Stig Runar Vangen homepage
Nyheter (Gamle)

Nyheter (Gamle)

Siste dag hos IO

I dag var min siste dag hos IO Interactive. Det vil også si at vårt arbeide med Championship Manager 5 er over. Så får vi se fremover hvor skjebnen vil plassere meg i fremtiden...
Thursday March 24. 2005

Småfiks

Da har jeg fikset litt på disse sidene. Var noen bugs som ble liggende under konverteringen til PHP. Jeg har også lagt til flere detaljer for applets-siden.
Wednesday March 23. 2005

Flytting av domene

Disse sidene har vært nede de siste par dager. Dette skyldes at jeg har flyttet domenet til et annet webhotell. Det nye webhotellet heter SirCon.
Tuesday March 22. 2005

Fremgang på masteroppgaven

Vi begynner å komme godt i gang med denne masteroppgaven. Som et delmål for den første perioden av prosjektet har vi bestemt oss for å lage en perfekt kopi av det første brettet av Super Mario Bros. ved hjelp av biblioteket vårt. Dette spillet inneholder det meste sjangeren plattformspill tilbyr, og vil gi oss et godt utgangspunkt for denne type spill. Merk at dette spillet aldri vil bli lagt ut for nedlasting eller salg, for åpenbare copyright-grunner.

Senere vil vi prøve å porte noen av de spillene vi tidligere har lagd. Postmaster skal representere plattformspill, mens Fire! skal representere shoot'em'up spill. I tillegg skal vi designe et par spill til som representerer andre spillsjangre. Poenget med disse spillene er å finne de svake punktene i vårt bibliotek og forbedre disse. Grunnidéen er å lage et bibliotek som er så generelt at samtlige 2D tilebaserte spill kan implementeres ved hjelp av vårt system.
Wednesday March 16. 2005

Ny skaleringsmulighet

Av alle funksjoner som burde vært med i dette programmet, har jeg nå lagt til skalering. Dette gjør at det er mulig å ta bilder som er større enn mobil-displayet og forminske de bildene som er for store.

Det å skalere bildene var ikke det vanskelige. Det var derimot lagringen av filene etterpå. Filene skal komprimeres til enten PNG eller JPEG. Jeg satte meg det målet at det ikke skal brukes eksterne bibiliotek utover standard Java for dette programmet. Dette medførte at jeg måtte ta i bruk udokumenterte deler av Java API-et. Med udokumentert mener jeg også at det finnes absolutt ingen eksempler på nettet om hvordan man bruker denne delen av Java-grensesnittet. Etter masse prøving frem og tilbake fungerer denne funksjonen nå så å si perfekt med supprt for PNG og JPG i forskjellige kvalitetsgrader.
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Monday February 14. 2005

Masteroppgaven er påbegynt

Da har vi endelig påbegynt masteroppgaven. Denne oppgaven skal jeg skrive sammen med Tor Jarle Sagen. Gjennom dette prosjektet planlegger vi å lage verktøy for å enkle implementasjonen av spill på mobiltelefoner. Vi skal ta utgangspunkt i våre tidligere erfaringer på dette området, og på den måten skape programvare for å definere spill samt et bibliotek for å tolke denne definisjonen på den håndholdte enheten.
Monday February 7. 2005

Slideshow Generator

Jeg holder for tiden på med et lite prosjekt på siden som jeg har kallt Slideshow Generator. Ved hjelp av dette programmet skal det være mulig å ta en serie bilder fra en desktop maskin og generere en JAR-fil av denne. Denne JAR-filen skal så kunne kopieres over til en mobiltelefon som støtter Java. Så langt ser programmet ut til å funke fint, så det er ikke lenge til det kan kalles fullført.
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Thursday February 3. 2005

Siste eksamen

Da er endelig siste eksamen over. Vi presenterte i dag vårt fireukers-prosjekt, og det gikk da rimelig bra. Nå er det bare å se frem til specialet / masteroppgaven og prøve å få i havn den.
Tuesday January 18. 2005

Tilbake til Danmark

Da er jeg tilbake i Danmark. Én ting kan iallefall sies - selv om dem ikke har mye snø, så har dem iallefall kald vind. Til tross for total snømangel, oppleves faktisk temperaturen lavere i og med at det hele tiden blåser.
Sunday January 2. 2005

The Museum of Modern Art

Da er desemberprosjektet ferdig. Sluttresultatet ble ikke helt det vi hadde forventet, men det oppfyller likevel de kravene vi satte oss til å begynne med. Ved å låse noen av BlipNodene på skolen er vi i stand til å determinere posisjonen til telefonene med vår applikasjon. Denne applikasjonen mottar så data fra serveren relevant til den posisjonen som brukeren befinner seg på for øyeblikket.

Da er prosjektet levert inn, og jeg kan dra hjem tilbake til Norge over julen...
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Warning (2): Illegal string offset 'lang' [APP/View/Helper/AppHelper.php, line 37]
Friday December 17. 2004